Guia pràctica: “Universitaris que col·laboren amb entitats socials”

La guia vol orientar i sensibilitzar els estudiants a l’hora de prendre determinades decisions o dissenyar projectes

Guia pràctica: "Universitaris que col·laboren amb entitats socials"

Guia pràctica: “Universitaris que col·laboren amb entitats socials”

La Taula del Tercer Sector, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona, ha publicat la guia “Universitaris que col.laboren amb entitats socials, en el marc de la seva activitat acadèmica”. Es tracta d’una publicació adreçada tant a les entitats del Tercer Sector Social com als universitaris, destinada a fomentar que algunes de les activitats acadèmiques que han de dur a terme els universitaris en el transcurs de la seva formació puguin ser útils per a entitats socials.

La guia, per tant, pretén orientar i sensibilitzar els universitaris perquè a l’hora de planejar un període de pràctiques, fer un treball de fi de grau o de màster, pensar un projecte d’aprenentatge servei, o organitzar el doctorat, tinguin en compte la possibilitat que aquesta activitat pugui esdevenir útil per a una entitat social. I de l’altra, pretén donar a conèixer a les entitats socials aquestes diverses modalitats de col·laboració, perquè aprofitin els avantatges que pot suposar de resoldre determinades necessitats de l’entitat per mitjà de la col·laboració acadèmica de joves universitaris.
Les entitats socials podem ajudar als universitaris a prendre consciència de les necessitats de les persones vulnerables dels nostres barris, pobles o ciutats, i comprende’n les seves causes. Per això, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya posa a l’abast de les entitats socials aquesta guia amb les orientacions bàsiques per col·laborar amb l’àmbit universitari, en diferents modalitats entre les quals hi ha les l’Aprenentatge i Servei, el Treball de Fi de Grau, el Treball de Fi de Màster, les pràctiques universitàries i el Doctorat Industrial.

Podeu consultar o descarregar-vos la guia, aquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s