Webs amigues

Centre Promotor d’Aprenentatge Servei

logoa_apsEl Centre Promotor d’Aprenentatge Servei és un espai generador d’iniciatives i confluència d’accions encaminades a facilitar i reforçar els projectes d’APS. És una xarxa d’entitats amb voluntat de servei públic que treballa per associar l’aprenentatge servei a la innovació i la qualitat educativa.

Més informació: http://www.aprenentatgeservei.org 


Grup de Recerca en Educació Moral (GREM)

GREM-UBEl Grup de Recerca en Educació Moral (GREM) es va constituir l’any 1988 al voltant de l’activitat docent de l’assignatura Educació Moral i de diferents projectes d’investigació sobre ètica, educació en valors i escola. Des de 1996 és un grup de recerca consolidat i reconegut com a grup de qualitat per la Generalitat de Catalunya i actualment està format per vint-i-tres professors i professores i deu becaris i col•laboradors habituals. Col·labora amb diferents institucions de recerca i educatives i forma part de xarxes europees, iberoamericanes i internacionals

Més informació: http://www.ub.edu/GREM/


Blog de Roser Batlle

Captura de pantalla 2015-09-18 a les 15.51.03Blog divulgatiu sobre aprenentatge servei a càrrec de la pedagoga Roser Batlle.  Especialitzada en aprenentatge servei , educació en el lleure, educació en valors i educació per a la ciutadania, ha estat educadora en el lleure, mestra d’educació especial, formadora de monitors, animadors i dirigents associatius. Així mateix, ha treballat a l’escola, a l’Administració Pública i en el moviment associatiu. Al llarg del temps ha dissenyat, dinamitzat i avaluat programes i materials didàctics, així com cursos, jornades i activitats de formació, sobretot en l’àmbit de l’educació no formal.
Més informació: http://roserbatlle.net


Red Española de ApS

aps-smallLa Red Española de Aprendizaje Servicio (REDAPS) es va crear el 3 de novembre de 2010 a Portugalete (País Bas ), en què va ser la seva tercera trobada  i va reunir els grups impulsors que existien en aquell moment en diferents territoris. Vam decidir continuar funcionant com la xarxa que de fet ja érem, però sense dotar-se encara d’entitat jurídica pròpia. Per tant , des del 2008 fins al 2014 hem estat una activa i estimulant xarxa informal . Des del 2014, és una organització sense afany de lucre. 

Més informació: http://aprendizajeservicio.net


Red Universitaria Española de Aprendizaje-Servicio

red-espac3b1ola-de-aprendizaje-servicio-2014La Red Universitaria Española de Aprendizaje-Servicio és una iniciativa d’un grup de professors universitaris que incorporen la perspectiva de l’ ApS en els seus plans docents i de recerca. L’organització comparteix un espai virtual en el que professionals de l’àmbit universitari i no universitari pot intercanviar informació, experiències i recursos vinculats a l’aprenentatge servei. La web és el resultat del treball col·laboratiu basat en la tecnologia digital que ofereix aquest servidor privat i gratuït.

Més informació: https://sites.google.com/site/redapsuniversitario/home


Senderi

Senderi, Educació en Valors és una xarxa d’organitzacions i institucions compromeses amb l’educació en valors, que té la senderiv
oluntat de constituir un espai d’intercanvi i de reflexió conjunta, de difusió d’experiències de treball i de recursos al voltant de l’educació. Es tracta d’una iniciativa pionera que a través de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) pretén posar en relació la majoria d’entitats que treballen en l’educació en valors, que tenen una àmplia representació social i que fan un servei a la comunitat. És una publicació de subscripció gratuïta que s’edita en català i castellà.

Més informació: http://www.senderi.org


 

Aprenentatge i Servei Comunitari 

Captura de pantalla 2016-01-15 a les 14.30.26El Consorci d’Educació de Barcelona posa en marxa la web de l’Aprenentatge i Servei Comunitari (ASC) de Barcelona, espai en què es podran descobrir prop d’un centenar de projectes d’ApS que s’han desenvolupat en els darrers temps. Des del Consorci d’Educació asseguren que aquest és el resultat “d’allò que un dia va començar tímidament i que avui ha crescut”. Així, deixen clar que es tracta d’un web “en permanent transformació”, ja que anirà incorporant nous projectes de servei comunitari que es desenvolupin a la ciutat de Barcelona.

Més informació: http://www.edubcn.cat/asc/