PROJECTE SIGUEM ECO-ÈTICS

IMG-20170120-WA0001-768x1024Aina Puig – Aquest trimestre els alumnes de 4t d’ESO del Col·legi Manyanet Blanes van realitzar el projecte Siguem ECO- ÈTICS. El projecte va sorgir amb la finalitat de fer comprendre a l’alumnat de secundària que existeix una banca alternativa.

En aquesta experiència, els alumnes de l’assignatura optativa d’Economia de 4t d’ESO, per grups cooperatius i després de fer una exhaustiva investigació, organitzaren un taller informatiu per dur a terme a la Universitat de Girona. Concretament, els participants del taller eren els estudiants del Grau en Geografia, Ordenació del Territori i Gestió del Medi Ambient.

Un cop els nostres alumnes van arribar a la Facultat de Lletres, es van barrejar amb els universitaris i van fer equips. Primer, els alumnes de 4t havien d’exposar els aprenentatges adquirits a l’assignatura d’Economia i, després, els universitaris de l’assignatura de Geografia Econòmica havien de plantejar una pregunta realitzada pel seu professor i explicar la resposta als alumnes de 4t d’ESO. Seguidament, els grups van haver de preparar un PPT de tres o quatre diapositives per exposar la resposta de la pregunta plantejada. Finalment, cada grup va tenir uns 5 minuts per exposar a la resta de companys/es el tema relacionat amb les finances a escala global.

Principalment, l’exposició es va dur a terme per part dels alumnes de 4t d’ESO. Tot i així, els universitaris van acompanyar als alumnes de la nostra escola i van aclarir els dubtes que no s’havien resolt.

El projecte va partir de la necessitat de fer obrir els ulls als alumnes i als universitaris, que un dels principals motors de canvi envers l’economia som nosaltres mateixos. Donar a conèixer que existeixen diferents alternatives financeres i que els usuaris tenim molt a dir i decidir sobre el nostre model econòmic és un dels reptes actuals de les aules del Col·legi Santa Maria. La gran majoria de l’alumnat considera que l’única alternativa financera existent són els bancs tradicionals. Aquesta necessitat fa que l’escola es marqui l’objectiu d’ampliar aquesta simple visió i fer persones de futur, obertes, dialogants i ciutadanes del món.

Enguany aquest projecte ha rebut la subvenció per part de la Fundació Bofill i Oikocrèdit. Aquesta beca ha permès dur a terme el taller a la UdG ja que subvenciona el desplaçament dels alumnes. La realització del projecte va permetre crear un bon espai d’aprenentatge i d’intercanvi entre universitaris i alumnes de l’escola.


 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s