Conecta Joven

captura-de-pantalla-2016-10-19-a-les-12-36-15Conecta Joven és un projecte de Fundesplai nascut al 2006 en el qual joves d’entre 16 i 19 anys de tot l’Estat espanyol acompanyen a persones adultes en un itinerari formatiu de capacitació en l’ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, sota la supervisió d’una persona dinamitzadora que dirigeix el procés de captació de joves, formació i seguiment. Aquesta figura pertany habitualment a una entitat social del territori i es coordina amb els tècnics de Fundación Esplai creant xarxa i fomentant el treball comunitari.

L’objectiu educatiu del projecte és l’alfabetització digital de les persones adultes i també immigrants en risc d’exclusió social. Darrerament s’han incorporat formacions en temes d’ús responsable d’internet adreçades a preadolescents, i també de l’ús de tecnologies mòbils.

Les entitats posen en marxa les accions formatives a partir d’un disseny instruccional proporcionat per Fundación Esplai i que inclou també els materials d’aprenentatge, la metodologia, i formacions específiques per als joves i les persones dinamitzadores. El projecte funciona amb calendari escolar i inclou una trobada anual a finals de maig de tots els participants.

Finalment, també es pretén la formació dels joves en la participació i la construcció responsable de la seva comunitat.

Per veure el vídeo: https://www.youtube.com/watch?v=-hGe8L8sdUw

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s