El compromís social com a pedagogia

libro_celamMaría Nieves Tapia, juntament amb Gerardo Brindi, María Paula Maidana i Segio Rial, ens ofereixen una magnífica obra que recull l’enorme tasca que han realitzat per implantar l’aprenentatge servei a l’Argentina, a Llatinoamèrica i també a tants altres llocs –a Catalunya ens han ajudat des del primer dia a avançar amb més seguretat. L’obra, però, és també una mirada esperançada al futur, una eina per seguir fent camí.

Com ens diuen en la presentació, “La proposta pedagògica de l’aprenentatge-servei solidari (…) apunta a integrar en un sol projecte educatiu les vides sovint “paral·leles” de les disciplines escolars i el voluntariat solidari, a generar aprenentatges a l’aula i fora d’ella, a generar xarxes entre l’escola, les famílies i les organitzacions de la comunitat.”

A la primera part es presenten els fonaments conceptuals de la proposta, així com experiències d’institucions educatives llatinoamericanes i del Carib. La segona part ofereix eines pràctiques per al desenvolupament de projectes, així com informació d’utilitat i bibliografia per a continuar aprofundint el tema.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s