El Museu d’Història acollirà la presentació de la guia ‘Aprenentatge servei, drets humans i solidaritat internacional’

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, presidirà l’acte, en què es donaran a conèixer diversos projectes d’ApS

APS-i-Justicia-Global

La guia ‘Aprenentatge servei, drets humans i solidaritat internacional es presentarà el proper dimarts 15 de març a les 18h al Museu d’Història de Barcelona i comptarà amb la presència del primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, la presidenta de la Fundació Jaume Bofill, Isabel Vilaseca i Alba Cuevas, vocal d’educació de Lafede.cat. També hi participaran, Laura Rubio, una de les autores de la Guia, Benjamí Moliné, docent estretament vinculat a les ONG, així com alumnes de l’Institut Montjuïc que presentaran la seva experiència amb el projecte Pam a Pam de SETEM, la Fundació Akwaba amb el seu projecte de #desfemlesdesigualtats, i Maite Villaverde i Ana Úbeda de l’Institut Miquel Biada que presentaran el projecte Bia Banca Ètica.

Les ONG i la resta d’actors que impulsen l’Aprenentatge Servei (APS) entenen l’acció pedagògica com una pràctica transformadora amb dimensió política, “orientada a la justícia global i a la igualtat d’oportunitats, i que té com a objectiu apoderar les persones per exercir una ciutadania activa i responsable”. La Guia “APS, Pau, Drets Humans i Solidaritat. Noves propostes d’Educació per a la Justícia Global” és fruit del treball conjunt entre l’Ajuntament de Barcelona, el Centre Promotor d’APS i Lafede.cat.

El document ha estat concebut com una eina de treball dirigida a les organitzacions socials i als educadors i educadores que vulguin aprofundir en la temàtica de la pau, els drets humans i la solidaritat a partir de la metodologia de l’APS. El document recull reflexions d’entitats i centres que ja hi estan treballant, i ofereix exemples pràctics i enllaços a documents rellevants.

Podeu veure el programa del dia 15 aquí. Per reservar la vostra plaça cal que ompliu aquest formulari.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s