Dos projectes catalans, entre els guanyadors dels premis Aprendizaje-Servicio

logo premios APS verticalL’entrega formal dels guardons es realitzarà el proper 11 de desembre

La primera convocatòria del premi Aprendizaje-Servicio que organitza la Red Española de Aprendizaje Servicio ja té guanyadors. S’han donat a conèixer a través de la seva pàgina web i l’entrega formal dels guardons es realitzarà el proper 11 de desembre en el marc de la vuitena Trobada de la Red Española de Aprendizaje-Servicio.

Dos projectes catalans estan entre els guanyadors de les diverses categories. A l’espai reservat per a iniciatives vinculades a la secundària i el Batxillerat ha assolit el premi especial Drets Humans, valorat en 1.500 euros, l’institut Margarida Xirgu de l’Hospitalet de Llobregat gràcies al projecte ‘Joves pel barri‘, per darrere d’una iniciativa valenciana sobre filosofia i ciutadania i una altra de Logroño titulada ‘Construyendo sonrisas’.

Catalunya també s’ha fet veure a la categoria de Formació Professional, en la qual ha aconseguit el segon premi, dotat amb 1.500 euros, gràcies al projecte intergeneracional ‘Cuidem els nostres avis’ que es desenvolupa a l’Escola Solc Nou. En aquest àmbit, la iniciativa basca ‘Tijeras que cortan barreras’ ha guanyat el primer premi, mentre que la menció especial en Drets Humans ha anat a parar a Valladolid, concretament al projecte ‘Chanelar, Sinastrar’. La convocatòria contempla altres camps en què projectes catalans també han estat premiats.

La Red Española de Aprendizaje Servicio va decidir convocar aquest premi anual amb un triple objectiu: reconèixer la tasca dels centres educatius i entitats socials que treballen per millorar la vida de la comunitat mitjançant l’ApS, reconèixer les pràctiques d’aprenentatge servei com a eina d’èxit educatiu i compromís social i enfortir i difondre una cultura participativa, solidària i de compromís cívic, en la divulgació i implementació d’aquesta metodologia. Des de l’0rganització s’han mostrat satisfets amb l’acollida del premi i la participació de centres educatius i ja pensen en l’edició del 2016.

+info: Document amb tots els guanyadors.pdf

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s